D’on surt el CAC

D’on surt el CAC

El Centre Alpinista Capmany  (C.A.C) és format per un grup d’amics de l’Alt Empordà.
Tot va començar durant la secundària ja que ens vàrem conèixer a l’Institut Deulofeu de Figueres (1995).
Vàrem descobrir que a més d’una bona amistat en comú compartíem l’afecció de pujar muntanyes i un sentit de l’humor inesgotable.

Ràpidament vàrem començar a fer alguna sortida. Probablement la primera fou la pujada al Roc de Frausa (Salines), més tard al Comanegra…Aquella època teníem una gran capacitat per combinar etíliques festes i hores i hores de caminades.

Sense voler-ho vàren venir noves sortides: Vall de Núria, travessa de l’Albera…I sense saber massa perquè ens vàrem autoanomenar  “Centre Alpinista Capmany”. Aquest nom desprenia un aire irònic que ens divertia molt. Només un de nosaltres és d’aquest poble,  de “centre”  en tenim ven poc i “d’alpinistes” encara menys…Si, si…Definitivament era el nom ideal…

En finalitzar el batxillerat els  membres del CAC varen quedar dispersats en diverses universitats catalanes: Lleida, Tarragona, Girona, Manresa…
Malgrat tot les muntanyes continuaven pujant-se: Balandrau, Molt perdut…

En algunes ocasions ens costava reunir-nos tots per anar a la muntanya. La solució va sorgir espontàniament: “la secció gastronòmica”.  Era l’excusa perfecta per reunir-nos i fer sopars, costellades, calçotades… Ràpidament la secció gastronòmica va esdevenir un puntal dintre el CAC.

Temps desprès, la inesperada afecció per la mar va permetre enriquir el CAC amb una nova secció: “Secció de Vela”.
Membres del CAC han esdevingut “masovers” d’un trimerà.
Una volta a vela pel litoral empordanès desperta la curiositat per la mar fins hi tot al més profund alpinista.

Actualment la muntanya continua sent molt més que una afecció per a nosaltres. Aquell a qui li agradi pujar-les entendrà de que parlem…
Reunir-nos absolutament tots per fer muntanya ens resulta un xic difícil degut als compromisos, malgrat tot les excursions  mai s’han interromput.
En tot cas, la secció gastronòmica ens permet retrobar-nos tots i ser el que en definitiva sempre hem sigut i sempre serem : “un grup d’amics de l’Alt Empordà”

30 Juliol 2004

“Ja han passat alguns anys des  que varem fer la primera pàgina web i el darrer escrit. Malgrat tot, en essència continuem essent el mateix. L’únic que ha canviat és que som un xic més grans i sobretot som uns quants més: Tants, que sobrepassem l’alt Empordà i arribem, fins hi tot, a Montblanc.

Abril de 2008”

 ” Els anys van passant i la Família va creixent, en tots els sentits. N’hi ha que ja no canviem bolquers, n’hi ha que encara en canviem i n’hi ha que encara no n’hem canviat… 😉 Tot i els anys que han passat, l’essència continua essent la mateixa”

Febrer 2016